¿Qué es het verschil tussen lineaire voeding en schakelende voeding?

Elektronische producten worden steeds sneller bijgewerkt, en combinación con elektronische groene belangenbehartiging, zodat elektronische producten meer yacht besteden aan energie-efficiëntie, groene milieubescherming. Daarom es enerzijds het pakket kleiner gemaakt in de voeding van de lineaire spanningsregelaar, met een lager energieverbruik. Aan de andere kant, verhoog de ontwikkeling van schakelvoedingstechnologie om het stroomverbruik van de bron op te lossen, om de groene schakelvoedingsproducten te bereiken.

Principio de trabajo lineal:

Dit diagrama es het werkingsprincipe van de lineaire voeding. De foutversterker in de grafiek om het feedbacksignaal vast te leggen dat wordt gebruikt om het MOSFET-poortsignaal (kristaltransistor) te regelen, door de stroom die door de transistor vloeit te regelen om de spanningsval van de aanpassingsbuis te verwerken om een ​​stabiele spanning uit te voeren , dus dit voeding wordt ook well lineaire voeding genoemd.

Werkingsprincipe van schakelende voeding:

Dit diagrama tont:

Schakelende voeding diagrama de principio de trabajo. De foutversterker in de grafiek wordt gebruikt om het feedbacksignaal op te vangen voor het regelen van het poortsignaal van MOSFET (kristaltriode) Q1 om het schakelen van Q1 te regelen. Door de schakelaar van Q1 te bereiken, werken Lo en Co energieopslag om een ​​stabiele uitgangsspanning te garanderen. Q1 werkt in de uitschakel- of verzadigingstoestand op dit punt in de afbeelding, dus deze voeding wordt een schakelende voeding genoemd.

Voeding lineal y voeding schakelende

De instelbuis van de lineaire voeding werkt in de versterkingstoestand. Het heeft een grote warmteontwikkeling, een laag rendement y een groot koellichaamvolume. Tegelijkertijd vereist het ook hetzelfde grote volume frequencytransformator als de lineaire voeding van meerdere uitgangsspanningsvolumes nog belangrijker zal zijn.

Schakelende voedingsregelbuis werkt in de verzadigings- / afsnijtoestand, warmteopwekking is klein, hoog rendement, groot transformatorvolume om te besparen. Maar de DC-uitgang van de schakelende voeding zal worden gesuperponeerd op de meer significante rimpel, die de uitgangszijde kan verbeteren met een spanningsregelaardiode. Bovendien zal de schakelende voeding een aanzienlijke piekpulsinterferentie genereren, dus het circuit moet worden aangesloten in series met magnetische kralen om te verbeteren. Er zijn niet zoveel nadelen aan lineaire voeding, en de rimpel kan klein zijn.

Diferencias

Allereerst zijn het beide voedingen die binnen de nominale specificaties een stabiele spanning of stroom aan de belasting leveren. Maar ze hebben verschillende middelen om het doel te bereiken. Het aanpassingsbereik es ook niet helemaal hetzelfde.

Het werkingsprincipe van lineaire voeding is eenvoudig. Het kan zijn werkproces gelijkstellen aan een instelbare weerstand, en het deel van de spanning boven de vereiste spanning wordt omgezet in warmte waneer het wordt tegengehouden en verbruikt. Het is alsof je een tafel van tien personen maakt als er maar een menu voor één person is. De lineaire stroomvoorzieningsbenadering es om negen mensen te vinden om te helpen eten. Daarom, hoe groter de step-down, hoe lager de efficiëntie, hoe groter de verspilling.

Dus de lineaire voeding is niet geschikt voor hoogspanningsverschilcircuits en kan alleen naar beneden, niet naar boven. Omdat de transistors in deze voeding in het lineaire versterkingsgebied werken in plaats van in de schakeltoestand, is de output soepel en schoon zonder harmonischen. Geen interferirntie met de belasting es meer geschikt voor precisieapparatuur.

Voordelen van schakelende voeding:

Het belangrijkste voordeel van schakelende voeding is een hoog rendement, dus het is meer geschikt voor hoogspanningsverschillen en hoge vermogens. Als u ook de analogie van een banket gebruikt, wordt de hoeveelheid voedsel automaticis aangepast aan het aantal personen op het menu. Er zijn een paar mensen om de maaltijden van een paar mensen te doen, zal niet worden verspild.

De naam wordt schakelende voeding genoemd omdat de interne voedingsapparaten in de schakeltoestand werken, wat de sleutel is tot hege rendement. Mensen bespreken meestal hoe ze elektriciteit kunnen besparen. Sommige mensen antwoorden het meest: je hoeft het meeste niet te bewaren! Dit zou een gok- y flirtwoord zijn geweest, maar de schakelende voeding es volgens dit principe ontwikkeld. Het gebruikt afwisselend de volledige geleiding y volledige afsnijding van de twee toestanden, in tegenstelling tot de lineaire voeding como un grote weerstand en un momento de constante verbruik van “overtollig” vermogen.

De schakelende voeding heeft een magere interne weerstand tijdens geleiding en geen energieverbruik tijdens uitschakeling, dus het heeft een zeer hoog rendement. Dit circuit gebruikt verschillende tijden (dwz inschakelduur) om de aan- en uitschakeling aan te passen om extra energieoverdracht te bereiken. Vanwege deze aan/uit-frequentie van tienduizenden keren per seconde, kan de transformator in de voeding erg klein worden gemaakt, waardoor de miniaturisatie van de grootte van de voeding wordt bereikt, terwijl ook de schakelende voeding kan worden gebruikt om stap af en stap op . Het is momenteel de meest gebruikte voeding.

Nadelen van schakelende voeding

Het nadeel van schakelende voedingen is echter ook duidelijk: het grote aantal harmonischen dat wordt gegenereerd door het schakelproces van eindbuizen. Puerta de alta frecuencia en el espectro complejo es het niet eenvoudig om uit te filteren. Deze interferencias kunnen worden verspreid, de draad kan ook naar de ruimte worden uitgestraald, dus de externe interferencia es ernstig en nu bijna een publiek gevaar.

Schakelende voeding heeft niet de hoofdtransformator, gelijkstroom gelijkstroom, y dan via de stroomschakelaar buis frecuentieregeling step-down. Lineaire voeding es voornamelijk rechtstreeks afhankelijk van de hoofdtransformator. Het principe van de twee voedingen es también het oude soort grote en omvangrijke koperdraadlasmachine en nu een kleine en goedkope lasmachine. Tegelijkertijd moet de lineaire voeding een grote hoofdtransformator hebben om af te treden en het benodigde vermogen te bereiken. Toch la palanca del stroom zonder pulsen, wat het voordeel heeft dat he geschikt is voor elektronische velden zoals computervoedingen. Continúe avanzando hacia adelante desde el ordenador.

Het kan echter niet zeggen that is schakelende voeding verschrikkelijk is. Het vermindert drastisch de kwaliteit van de transformador and het hoge rendement van elektrische conversie, dus sommige industriele gebieden zijn zeer geschikt voor deze schakelende voedingen, zoals de IGBT-buis-tigbooglasmachine.

Natuurlijk gebruiken veel dingen nu ook de voordelen van lineaire voeding y schakelende voeding geïntegreerd in de voeding, en bijvoorbeeld krachtige computervoeding, om de efficiëntie van hogere elektrische conversie te verbeteren, met veranderende buizen, maar ook om de spanningg en stroomuitgangan met het gebruik van transformatoren en condensatoren.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
Etiqueta LinkedIn
Ena Leung

Ena Leung

Deje un comentario

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Las areas obligatorias están marcadas como requeridas *

14 + 5 =

En clave

Artículos Relacionados

Tipos de atenuadores

Tipos de atenuadores y sus aplicaciones ideales

Atenuadores universales Los atenuadores universales están diseñados para regular bombillas incandescentes, halógenas, LED regulables y CFL regulables. Garantizan una regulación completa en todo el rango, con

¿Qué es un controlador LED regulable?

Los controladores LED regulables le permiten ajustar el brillo de un artefacto de iluminación cambiando la corriente o el voltaje. Esto aumenta la esperanza de vida de

en English
X

Los productos más nuevos y populares en 2022

Todas sus respuestas están en el informe mensual de SANPU, 2022

Seleccionamos los artículos más populares de más de 1,000 artículos de nuestros clientes para ayudarlo a encontrar el producto ganador.

Solicite una cotización rápida

Nos comunicaremos con usted dentro de 1 día hábil, por favor preste atención al correo electrónico con el sufijo “@smpspower.com”.